Author Topic: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC  (Read 18394 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aku16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • ride it smart!
Salam semua ahli-ahli forum,
Saya ingin membeli motor baru tetapi masalah di sini saya dalam dilema antara gadis ni mana yang bagus? Opss maksud saya
1 Honda 125 Ultimo
2 Yamaha Lagenda 115ZR
3 Yamaha 135LC.
Kalau diikutkan hati mahu saja ambil LC tetapi memikirkan keselamatan motor risau la jugak tambahan model baru ni cam futuristic skit.
Model lama lak da stop.
Mohon pandang ahli2 forum di luar sana.
Bantulah saya dalam membuat pilihan yang tepat.
Terima Kasih,Jasamu kan kukenang. ;)


Ingin Daftar TM Unifi-MaxisFiber?Saya sedia Membantu!Sila PM Saya,Terima Kasih

Offline Komodo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
  • Malaysian Bikers Community ✓
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #1 on: June 02, 2011, 07:59:54 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam semua ahli-ahli forum,
Saya ingin membeli motor baru tetapi masalah di sini saya dalam dilema antara gadis ni mana yang bagus? Opss maksud saya
1 Honda 125 Ultimo
2 Yamaha Lagenda 115ZR
3 Yamaha 135LC.
Kalau diikutkan hati mahu saja ambil LC tetapi memikirkan keselamatan motor risau la jugak tambahan model baru ni cam futuristic skit.
Model lama lak da stop.
Mohon pandang ahli2 forum di luar sana.
Bantulah saya dalam membuat pilihan yang tepat.
Terima Kasih,Jasamu kan kukenang. ;)

model lama ada je lagi yg x habis kat kedai

wave ultimo la cantik.
real men does not behave like childish.
SAYA SEMBANG JE LEBIH PENGALAMAN TAK ADA.
saya suka dengar orang sembang je tak tahu apa apa

Jangan La Anda Menjadi Kaki Kencing @ BIJOK

Offline aku16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • ride it smart!
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #2 on: June 02, 2011, 08:06:22 PM »
model lama kt kedai2 area kajang ni xde la.
yang da reg aka 2nd hand ada la.

bukan ke motor honda wave 125 ultimo tu byk problem. top speed pown 100kmj jerk?
Ingin Daftar TM Unifi-MaxisFiber?Saya sedia Membantu!Sila PM Saya,Terima Kasih

Offline Komodo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
  • Malaysian Bikers Community ✓
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #3 on: June 02, 2011, 08:07:36 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
model lama kt kedai2 area kajang ni xde la.
yang da reg aka 2nd hand ada la.

bukan ke motor honda wave 125 ultimo tu byk problem. top speed pown 100kmj jerk?

lc pun sama ja top.ce test ngn wave.lbih kurang ja abng.

datang area KL la.mesti ada.
real men does not behave like childish.
SAYA SEMBANG JE LEBIH PENGALAMAN TAK ADA.
saya suka dengar orang sembang je tak tahu apa apa

Jangan La Anda Menjadi Kaki Kencing @ BIJOK

Offline faisal_moukei

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1398
  • Sayang..! Tak Perlu Kata Apa-apa
    • Barangan ala tentera
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #4 on: June 02, 2011, 08:08:47 PM »
Salaam,...

Memang kalau boleh nak bantu..
cuma kalau dilihat dari permasalahan saudara,..
saudara cuma ingin tahu kelebihan setiap satu motor yg dicadangkan..

Jadi saya cadangkan supaya saudara jengah thread dibawah ni...
macam2 telah dibincangkan...
bukan setakat Kelebihan, mereka juga bincang masalah dgn motor masing2.
Lagi best lagi, siap ada tips modi utk motor masing2...
;D

Kalau bro jengah ke thread yg diberi ni..
jawapan utk bro mgkn boleh bro dapat tanpa buka thread baru.

Sekian.

yg masih belajar,
faisal_moukei

You are not allowed to view links. Register or Login  <--------------- Honda 125 Ultimo

You are not allowed to view links. Register or Login  <--------------- Yamaha Lagenda 115ZR

You are not allowed to view links. Register or Login  <--------------- Yamaha 135LC

Dah Baca Artikel ni...? >> You are not allowed to view links. Register or Login | Barangan ALA Tentera  --> You are not allowed to view links. Register or Login Lokasi : IPOH/Ulu Kinta/TgRambutan

Geng-geng HDeo MBC >> Jom Meriahkan Thread HDeo di CG >> You are not allowed to view links. Register or Login

Offline aku16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • ride it smart!
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #5 on: June 02, 2011, 08:18:14 PM »
terima kasih atas bantuan serta pandangan.
nanti try turun KL tgk stock LC model lama ada ke tak. huhu.
Kalau sesiapa nak bagi pandangan lagi apa salahnya,alu2kan.
Semoga tuhan permudahkan urusan hari anda,amin :)
Ingin Daftar TM Unifi-MaxisFiber?Saya sedia Membantu!Sila PM Saya,Terima Kasih

Offline Komodo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
  • Malaysian Bikers Community ✓
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #6 on: June 02, 2011, 08:34:05 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
terima kasih atas bantuan serta pandangan.
nanti try turun KL tgk stock LC model lama ada ke tak. huhu.
Kalau sesiapa nak bagi pandangan lagi apa salahnya,alu2kan.
Semoga tuhan permudahkan urusan hari anda,amin :)

beli honda dash la. :laugh:
real men does not behave like childish.
SAYA SEMBANG JE LEBIH PENGALAMAN TAK ADA.
saya suka dengar orang sembang je tak tahu apa apa

Jangan La Anda Menjadi Kaki Kencing @ BIJOK

Offline hentaihalo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #7 on: June 02, 2011, 09:04:41 PM »
kenapa tak nak pakai suzuki? shogun 125 rr/sp cantik juga.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ariel

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 29
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #8 on: June 02, 2011, 09:07:24 PM »
wave 125X ultimo mmg cun
baru je sambar awal bulan 4
dan baru je sarung muffler racing

Offline Komodo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
  • Malaysian Bikers Community ✓
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #9 on: June 02, 2011, 09:10:27 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kenapa tak nak pakai suzuki? shogun 125 rr/sp cantik juga.

mgkin sparepart mahal kot.
real men does not behave like childish.
SAYA SEMBANG JE LEBIH PENGALAMAN TAK ADA.
saya suka dengar orang sembang je tak tahu apa apa

Jangan La Anda Menjadi Kaki Kencing @ BIJOK

Offline aku16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • ride it smart!
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #10 on: June 02, 2011, 09:22:04 PM »
ariel,motor Wave 125 ko top speed berapa?
best tak ride? nak beli untuk ulang alik kerja KL-Kajang dalam 60KM pergi balik. huhu :)
Ingin Daftar TM Unifi-MaxisFiber?Saya sedia Membantu!Sila PM Saya,Terima Kasih

Offline ariel

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 29
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #11 on: June 02, 2011, 09:40:04 PM »
seperti yg sblum ni hanya 110km je tp laju gak tu

Offline ham888

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1049
  • Wave X BiruKu
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #12 on: June 02, 2011, 10:23:25 PM »
ye..110km/j dah rasa laju..cucuk angin keta ada la dalam 120km/j..
kalau nak lagi maintain top sarung la blok racing.. ;D ;D
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login

to let go item;
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Komodo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
  • Malaysian Bikers Community ✓
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #13 on: June 02, 2011, 10:34:14 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
ariel,motor Wave 125 ko top speed berapa?
best tak ride? nak beli untuk ulang alik kerja KL-Kajang dalam 60KM pergi balik. huhu :)

hehe kan dah cakap bro.wave 125 ni lebih kurang lc je.dah laju dah tu.
real men does not behave like childish.
SAYA SEMBANG JE LEBIH PENGALAMAN TAK ADA.
saya suka dengar orang sembang je tak tahu apa apa

Jangan La Anda Menjadi Kaki Kencing @ BIJOK

Offline aku16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • ride it smart!
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #14 on: June 02, 2011, 11:34:05 PM »
aaii xlena tidur malam ni nanti.
asyik terfikir nak beli motor apa,nak beli motor apa,nak beli motor apa,nak beli motor apa.
mcm filem labu-labi da rasanya. hehe ;)
Ingin Daftar TM Unifi-MaxisFiber?Saya sedia Membantu!Sila PM Saya,Terima Kasih

Offline hentaihalo

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 90
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #15 on: June 03, 2011, 10:28:17 AM »
yamaha lc lebih banyak accessories berbanding honda ultimo.

kalau sudah modi, pakai LC saja
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ariel

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 29
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #16 on: June 03, 2011, 10:42:09 AM »
terpulang pd bro nk beli yg mn satu
klu ada duit lebih sambar LC je

Offline lagenda

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 107
  • tiada kaitan dgn moto lagenda
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #17 on: June 03, 2011, 02:31:53 PM »
nak laju lagi ambil belang.

Offline aku16

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 21
  • ride it smart!
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #18 on: June 03, 2011, 04:10:23 PM »
tu ler. hati da berat kt LC da ni.
Lau beli LC de tak lock and alarm yang bagus.
Siapa2 yang ada idea tolong ler suggest.
Ye la sebagai langkah berjaga-jaga.
Maklum ler LC ni hot di market.. huhu  :police: :'(
Ingin Daftar TM Unifi-MaxisFiber?Saya sedia Membantu!Sila PM Saya,Terima Kasih

Offline Ajid

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 370
  • Laju- laju pun sembunyi juga time hujan.Huhuhu..
Re: Antara Honda Wave 125,Yamaha Lagenda 115ZR Dan Yamaha 135 LC
« Reply #19 on: June 03, 2011, 04:14:52 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
tu ler. hati da berat kt LC da ni.
Lau beli LC de tak lock and alarm yang bagus.
Siapa2 yang ada idea tolong ler suggest.
Ye la sebagai langkah berjaga-jaga.
Maklum ler LC ni hot di market.. huhu  :police: :'(

tulah pasal..

Sekarang ni ex 5 dream pun org angkut..

tapi alah bisa tegal biasa..

bila dah angkat LC kena hadapilah risiko tu..

Wave Ultimo pun ok, nak laju2 pun kapcai je..

Kejayaan manusia hanya dlm agama, taat perintah Allah & ikut sunnah Rasulullah SAW

You are not allowed to view links. Register or Login