Author Topic: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual. (SOLD)  (Read 31484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual. (SOLD)
« on: November 12, 2008, 05:41:25 PM »
Detail seperti dibawah:

Detail seperti dibawah:

1) Buatan: YAMAHA

2) Nama Model: 125ZR

3) Keupayaan Enjin (cc):125cc

4) Warna: MERAH/HITAM

5) Tahun Dibuat: SEPTEMBER 2005

6) Tarikh Pendaftaran: SEPTEMBER 2005

7) Pemilikan: 1st ........ anda akan jadi yang ke 2

8) UbahSuai: Standard Make-UP

9) Sebab Motor hendak dijual: Dah upgrade motor lain.

10) Lokasi: Subang Jaya, Sunway, PJ, KL.

11) Batuan (mileage): Akan di 'UPDATE' secepat mungkin.

12) Harga: RM 4000. Boleh nego lagi tapi sikit sikit jer la..!  ;)

13) Kondisi: Tip Top

Motor ni memang dalam keadaan Tip Top. Semenjak dah upgrade motor, 125ZR ni jarang sangat naik. Banyak dok dalam selimut jer. Bakal owner baru boleh cuba dan boleh rasakan sendiri kenikmatannya. Kebersihan motor ni di tahap GABAN. Memang selalu dibersihkan.....di syampoo....dipolish.....disayang dan dimanja...  ;D ;D

Owner baru akan dapat:

1.     Saya akan berikan sepasang tayar DURO baru (80/90/17 dan 90/80/17) percuma. Tayar sekarang yang dipakai ialah Dunlop TT9 depan dan Battlax BT039 belakang. Boleh naik lagi, tapi saja nak hadiah kan sepasang tayar baru kepada owner baru....supaya dapat menjaga 125ZR ni dgn baik.  ;)

2.     Saya akan berikan Blok (Y2/Y3) dan Head percuma sebagai cendera mata untuk owner baru......supaya 125ZR ni terjaga kesihatan nya.  :D

4.     Tak lupa juga, saya akan 'percuma'kan sekali Caliper Brembo 4 pot dan brek pad FERODO baru.

3.     Segala aksesori 125zr ni yang saya masih ada dalam simpanan akan saya berikan sekali......percuma jugak!!!. Aksesori terdiri dari Lock panjang, Cover signal depan, belakang dan Cover lampu brek, tayar Vee Rubber depan saiz 70/90/19, Rectifier spare dan kalau ada lagi, saya akan berikan semua yang berkaitan.......banyak tu...!!  ;)

4.     Saya sertakan sekali open face helmet KHI warna Maroon baru.....free gak tu.

5.     Nak glove? Boleh, saya bagi Glove panjang kulit penuh yang diperkuat dgn 'keprotec' ....terpakai tapi masih cantik kondisinya....percuma.

6.     Nak safety vest? Ok laa, saya bagi la.

7.     Sebotol 2T Marine dan Sebotol 2T Silkolene.....hadiah.!

8.     Ekzos BM Power, Ekzos AHM jugak percuma.

9.     Roadtax dan insuran akan dihidupkan keatas nama owner kelak.

-     Memang saya nak clearkan semua barangan berkaitan yang masih ada. Owner baru akan untung sakan. Tak payah nak pening pening kepala dah.

Bagaimana cara proses pertukaran?

-     Setelah motor dicheck, ditest dan bersetuju dgn offer yang ditawarkan, anda boleh buat pembayaran penuh (cash), satu resit/borang jual beli akan ditandatangani oleh kedua belah pihak. Salinan geran jugak akan diberikan. Setelah kedua belah pihak sudah menetapkan Hari dan Tarikh yang sesuai, Pembeli dan Penjual akan bersama sama ke JPJ untuk proses pertukaran nama. Sattle.

-     Penjualan motor ni sebenarnya merugikan saya, tapi daripada disimpan tak naik, baik bagi orang lain merasa kan?   8) Offer ni adalah sekali seumur hidup. Anda tak kan dapa kat mana mana.  :)

-     Gambar motor dan aksesori percuma akan saya lampirkan secepat mungkin bagi menaikkan semangat bakal owner baru.

-     Sila call/PM/sms saya untuk sebarang bentuk urusan.

       Terima kasih dan Selamat berurusan kepada bakal pembeli.

-eazybuG- 0177777740.





































Nak tengok bebarang yang diberi percuma?

Scroll ke bawah...



..
« Last Edit: November 20, 2008, 02:12:41 PM by eazybuG »


MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >

Offline afeef_GTR

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 304
Re: Yamaha 125ZR untuk dijual.
« Reply #1 on: November 12, 2008, 05:51:53 PM »
terliur baca dari mula sampai habis,kalau tambah gambar,mesti org berebut nih ;D sy tolong  BUMP ;)

my bike is not fast , but it pleases my eyes looking at it :P

Offline PCN54??

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1255
  • EX5 oWnER
Re: Yamaha 125ZR untuk dijual.
« Reply #2 on: November 12, 2008, 06:13:15 PM »
byk nyer FREE!!!

nk bli tader du

                it............... ;D ;D

xde pape larh ;D

Offline dudeLOVE

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 192
  • 3603
Re: Yamaha 125ZR untuk dijual.
« Reply #3 on: November 12, 2008, 06:33:28 PM »
bro gmba xde ke...??

"Yesterday is but today's memory,tomorrow is today's dream"
WTS:aloi 18' silver & itam complete siap tayar..PM me

Offline adali

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1304
  • love my bike...
Re: Yamaha 125ZR untuk dijual.
« Reply #4 on: November 12, 2008, 06:50:41 PM »
kal0 de duit da lame ak sambar mtr ni..
da la mnarik die nye ayt ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Re: Yamaha 125ZR untuk dijual.
« Reply #5 on: November 12, 2008, 06:55:36 PM »
Beberapa barang free:









« Last Edit: November 18, 2008, 04:38:30 PM by eazybuG »
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #6 on: November 12, 2008, 08:00:34 PM »
Salam kepada semua yang call saya tadi. Saya akan tunggu anda untuk datang tengok motor. Disebabkan saya dah janji, saya tak kan jual moto saya selagi bro MEL, OMAK, ZAMI dan TOCENG belum dapat tgk moto saya. Takut kempunan plak ....ehehe... :D

To bro OMAK, jangan la ekau bawak moto tu lelaju sangat......Ghombau tu jauh gak tu nak sampai ko Subang Jayo tu jang....tak kan lari moto den tu. Ado laie den simpan tuk ekau tengok. Soba yo...!  ;D Den tak kan jual selagi ekau bolum sampai.  ;)
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >

Offline KuDaunIsmall

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 346
  • 125ZR > 1098S > R.I.P
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #7 on: November 12, 2008, 10:31:16 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam kepada semua yang call saya tadi. Saya akan tunggu anda untuk datang tengok motor. Disebabkan saya dah janji, saya tak kan jual moto saya selagi bro MEL, OMAK, ZAMI dan TOCENG belum dapat tgk moto saya. Takut kempunan plak ....ehehe... :D

To bro OMAK, jangan la ekau bawak moto tu lelaju sangat......Ghombau tu jauh gak tu nak sampai ko Subang Jayo tu jang....tak kan lari moto den tu. Ado laie den simpan tuk ekau tengok. Soba yo...!  ;D Den tak kan jual selagi ekau bolum sampai.  ;)

cano tuh? kalo kompom angkat cano mau balik rembau dgn 2bijik moto ngan free gift juta2 tu? ? kasik kat aku je r. wakakakak!

Offline onii

  • Licensed Seller
  • ****
  • Posts: 1269
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #8 on: November 12, 2008, 11:16:54 PM »
bro..lu mmg best ar...caya ar...gua kagum..moto best..naseb gua baru beli moto..hehe

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline maxisme

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 334
  • gaGah b3RaNi t3T@pi p3ndi@m
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #9 on: November 12, 2008, 11:39:45 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
Salam kepada semua yang call saya tadi. Saya akan tunggu anda untuk datang tengok motor. Disebabkan saya dah janji, saya tak kan jual moto saya selagi bro MEL, OMAK, ZAMI dan TOCENG belum dapat tgk moto saya. Takut kempunan plak ....ehehe... :D

To bro OMAK, jangan la ekau bawak moto tu lelaju sangat......Ghombau tu jauh gak tu nak sampai ko Subang Jayo tu jang....tak kan lari moto den tu. Ado laie den simpan tuk ekau tengok. Soba yo...!  ;D Den tak kan jual selagi ekau bolum sampai.  ;)

ade gk org lain name ni...igtkan aku jer..hahahah
KAYUH BAIMBAI
~ sempoi di kala mantoi ~

Offline syflzln

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
  • aku makin laju..................
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #10 on: November 13, 2008, 08:53:19 AM »
motor ini adalah motor 125z terbaik.memang lawa dan superb..max speed tak tau le berapa peginya...meter lc dah 150km/j, motor ni bleh pegi dengan selambernya lagi masa ride MBC dulu2..sape beli motor ini memang x rugi..berkilat tarak hingat duniaaa.....

BUMP untuk barang baik.....beli la cepat kepada sesape yang berkenan..x yah letak gambar pun xpe..motor memang superb..

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #11 on: November 13, 2008, 02:39:22 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
cano tuh? kalo kompom angkat cano mau balik rembau dgn 2bijik moto ngan free gift juta2 tu? ? kasik kat aku je r. wakakakak!

Bro Omak dah tengok muto den malam tadi......sesampai jer kat depan muto, tersengih2 sampai balik. Dia akan arrangekan transport untuk amik bebarang kalau keputusan dapat dibuat ari khamis ni.

Setakat ni, muto masih OPEN lagi.  ;)
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #12 on: November 13, 2008, 03:04:59 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
motor ini adalah motor 125z terbaik.memang lawa dan superb..max speed tak tau le berapa peginya...meter lc dah 150km/j, motor ni bleh pegi dengan selambernya lagi masa ride MBC dulu2..sape beli motor ini memang x rugi..berkilat tarak hingat duniaaa.....

BUMP untuk barang baik.....beli la cepat kepada sesape yang berkenan..x yah letak gambar pun xpe..motor memang superb..

Weh bro....sampai ke langit ke tujuh tu ko puji tu.... ;D ;D ;D ;D Anyway, tima kasih.  ;) Bila nak ride sama lak ni yer... :) :)
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >

Offline lockheed

  • Lesen B1
  • ***
  • Posts: 536
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #13 on: November 13, 2008, 07:11:08 PM »
letak gamba jang ooi... sekang ni 24 jam takdo gamba kena kunci...
 :D  saja nyibuk nak cakap nogori gak...  ;D   ;D
hahaaa... tapi nak wat camne...moto dah hampir terjual pun eh...tak sempat sehari dah nak soldadu sold out.

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #14 on: November 13, 2008, 07:31:11 PM »
Tu laa, ghisau jugak la eden ni takut kena lock..... gamba tak do ni. Alaaaah.....dok mencari card reader plak tak jumpo jumpo ni haa....mmmm tak po la. Kalau tak bajumpo jugak ngan card reader tu, kena pinjam la kamero phon sesapo.....aduih...nak post gamba muto niii...!!  :-[
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >

Offline shay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 7
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #15 on: November 14, 2008, 04:17:14 PM »
menarik gak offer nih cube pm teman rega best nyer!! :P

Offline arelanz

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 313
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #16 on: November 14, 2008, 08:29:15 PM »
GAMBAR BRO..
Inginkan penjimat minyak???
klik utk jln pnyelesaian..


You are not allowed to view links. Register or Login

Offline zackyo

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 46
    • no
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #17 on: November 14, 2008, 08:58:18 PM »
nak jual buat cra nak jual..gmbr moto sertakan la skali.. >:(

Offline otai rx-z

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 67
  • motoku buruk...
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #18 on: November 14, 2008, 10:16:31 PM »
bug cliper brembo tu x pyh kasi free la kt pmbli mto ;D ;D... kau ksi nego kt aku murah2 ;D... ade mau???
JgN cUbE jAdI oTaI,
kAlAu BuKaN bEnAr2 OtAi....

Offline eazybuG

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 312
  • Jom Ride Utk Nikmati Keindahan Dunia Ciptaan Nya
Re: Yamaha 125ZR 2005 untuk dijual.
« Reply #19 on: November 15, 2008, 11:27:40 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak jual buat cra nak jual..gmbr moto sertakan la skali.. >:(

Salam bro..., saya memang nak jual moto to. Dah ada yang dok menunggu dah. Mungkin bro salah sorang????  ;D ;D Detail dah kasi lengkap dah. Cuma gambar jer yang memang belum berkesempatan untuk di post. Yang pentingnya detail tentang moto yang nak jual kan? Gambar hanya pembakar semangat buyer. Tapi saya pasti akan usahakan. Sabar ya.

Kalau dah tak sabar sangat nak beli pun, jangan la marah bro. PM kan ada.  :)
MAIN MOTO > TIDO MOTO > = MAT MOTO >