Author Topic: Nimota CK9 Sport  (Read 154015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline syahruulaa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 36
  • Sahaja aku menunggang motor lillahita'ala...
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #20 on: June 16, 2012, 08:26:36 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Meter dia digital. Memang lawa. Ada sesapa tau gear dia ada berapa ye? Kalau mtr ni top speed gps dia 140km memang aku angkat sebijik. Confirm. Hehe.

motor 4stroke 150cc japan pun susah nak dpt 130kmph GPS, apetah lagi jenis celup2 ni..
CK9 ni kalu dapat 110kmph GPS ataupun 120meter pun dah kira ok..
A.Setar - Meru - Bachok
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #21 on: June 17, 2012, 09:00:56 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
motor 4stroke 150cc japan pun susah nak dpt 130kmph GPS, apetah lagi jenis celup2 ni..
CK9 ni kalu dapat 110kmph GPS ataupun 120meter pun dah kira ok..

120kmh cruising speed pun dah ok. Itupun kalau dptlah. Tapi yg penting kalau tank dia besar dan jimat minyak bwh 3L/100km pun mantap.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline xpaso

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 367
  • keep it up !
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #22 on: June 17, 2012, 11:56:54 am »
You are not allowed to view links. Register or Login

dalam mudah sudah ada yang menjual nya.. boleh la pi riki2 kepada yg berminat  :afro:  :hello2:
Huh.....
Y80 > Kriss 110 > Kriss 120 > RXZ>Kriss 100 [ untuk penjimatan minyak yang berganda !]

You are not allowed to view links. Register or Login
-Projektor + 35watt 4300k HID kit, Pencucuh Rokok.

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #23 on: June 17, 2012, 02:39:55 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

dalam mudah sudah ada yang menjual nya.. boleh la pi riki2 kepada yg berminat  :afro:  :hello2:

Yg dalam mudah ni guna picture dari laman web nimota dan dr fb tu je. Takde gambar sendiri ke nak letak. Ini bermakna kedai tu kemungkinan besar takde ready stock. Mungkin sesaja nak tarik customer dtg kedai je kot.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline arelane

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 1623
  • yo yo all jer~
    • Fesbuk...
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #24 on: June 18, 2012, 11:57:24 am »
hu mak aih body frame bawah tank.... cam tu jer....


Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #25 on: June 19, 2012, 09:49:23 am »
cun jugak.. kat mudah tulih 7.5k.  :grin:.. Kalau rasa sym T2 mahai, boleh try yang ni  :grin:
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #26 on: June 19, 2012, 01:22:15 pm »
kalau spare part , quality and realiable ok
ambik ni pun ok

musle sikit  :hello2:

!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #27 on: June 19, 2012, 04:16:02 pm »
dengar citer scram nimota agak popular dengan scram dia. Dari apa yang aku nampak meter motor ni sama macam fz16 tapi cuma belakang dia lain sikit. Lampu belakang dia letak kat ekor, Kalau FZ16 lampu belakang kat mudguard. FZ16 masih lagi guna enjin SOHC 2 valve carb. CK9 tak sure plak. Tapi kat web nimota kata soch carb aje.


meter CK9 sama cam FZ16  :grin:


lampu belakang FZ16


Nampak sama je  :tongue:
« Last Edit: June 19, 2012, 04:17:45 pm by sawn »
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #28 on: June 19, 2012, 04:37:34 pm »
Memang nampak mcm betul2 copycat ni. Kalau performance lebih kurang sama alangkang bagusnya. Silap2 sesetengah componen tu boleh swap antara satu sama lain. Kalau harapkan yamaha nak bwk masuk model fz16 tu ntahkan bila agaknya.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #29 on: June 19, 2012, 04:56:19 pm »
Ntah ler.. aku pun rasa macam dah patah hati dengan Yamaha dan Honda. Banyak model yang aku rasa ok.. dorang tak bawak masuk..
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #30 on: June 19, 2012, 06:11:45 pm »
Semua org pun patah hati. Kalau nak kata takde market, rasanya byk je org yg nak beli. Lelagi kalau harganya berpatutan dan masuk akal. Kalau syarikat gergasi ni biarkan lama2 perkara ni, kemungkinan lebih byk motor china akan membanjiri jalan raya Malaysia. Last2 market share mereka pun akan tipis.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #31 on: June 19, 2012, 06:22:07 pm »
Kat sesetengah negara kat Eropah dan Amerika pun motor China ni dah masuk. Penerimaan pun ok jer. Kita boleh cakap jugak yang motor China ni macam Motor Jepun masa mula-mula dulu masuk jugak la.

Lama-lama kualiti motor China pun semakin baik. Kalau dah ada kat kedai, nak tengok gak  :grin: :grin: :grin:
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline wajarian

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1253
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #32 on: June 19, 2012, 06:41:31 pm »
Macam Bimota je :grin:

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #33 on: June 19, 2012, 10:41:23 pm »
Baca kat wikipedia pasal FZ16 ni top speed dia pun cuma 11+kmh je. So rasanya nimota pun agaknya kelajuan mcmtu juga atau kurang sedikit. Agaknya mungkin tayar dia lebar sgt kot.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline badman08

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 37
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #34 on: June 19, 2012, 11:27:25 pm »
150 mmg tak boleh harap top speed
kalau nak main top ambil 2t

150 hanya baik sikit dari segi stabil, tak payah asyik masuk petro station
!! Smallest GPS tracker for motorbike Sales !!
Click at link below for more information

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #35 on: June 19, 2012, 11:33:52 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
150 mmg tak boleh harap top speed
kalau nak main top ambil 2t

150 hanya baik sikit dari segi stabil, tak payah asyik masuk petro station

kalau pakai 2t nanti asyik kena tuang 2t je pulak.  Bukan utk top giler2 punya..cuma kalau nak memotong kenderaan lain yg bwk 100kmh tu takde la terkial-kial. Apapun kita tunggu review dari owner.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline SAM ZUL

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #36 on: June 19, 2012, 11:41:04 pm »
[img][http://img687.imageshack.us/img687/541/59973948582941143265377.jpg]
« Last Edit: June 19, 2012, 11:45:18 pm by SAM ZUL »

Offline SAM ZUL

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #37 on: June 19, 2012, 11:50:34 pm »
[img]http://img687.imageshack.us/img687/541/59973948582941143265377.jpg]

Offline sawn

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 318
  • Bikeless
    • apa der
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #38 on: June 20, 2012, 12:19:09 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
[img]http://img687.imageshack.us/img687/541/59973948582941143265377.jpg]
Tak bleh nolong la bro... gambar set private ke? Kat india geng-geng macha guna FZ16 untuk main willie aje.
سَيَخْرُجُ قَوْمٌ فِي آَخِرِ الزَّمَانِ أَحْدَاثُ الْأَسْنَانِ سُفَهَاءُ الْأَحْلَامِ
?Akan muncul di akhir zaman suatu kaum yang muda umurnya (para pemuda) yang bodoh akalnya.? (HR. Al-Bukhari)

Offline brahym

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 123
  • 9M2IBR
Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #39 on: June 20, 2012, 02:07:40 am »


Ini gambar yg ingin diattach tu kot. Mungkin tersilap letak code.
BBM pin:28A0357D
You are not allowed to view links. Register or Login

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: Nimota CK9 Sport
« Reply #39 on: June 20, 2012, 02:07:40 am »