Author Topic: KEEWAY TX200  (Read 36554 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tomkacak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: KEEWAY TX200
« Reply #20 on: June 27, 2012, 02:03:18 pm »
As Salam...

Off topic jap : waa, byk motor launching/ready stock bulan Julai lorr...Redza Motorcycle (RMC) launching 3 model 4 Julai, Keeway TX200 awal Julai, KTM Duke 200 pun ada stock Julai, Maxsym 400i pun Julai juga...persaingan makin hangat npknya...mungkin strategy soh customer beli untuk promosi Raya kot...huhuhu

Offline gt40sol

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 14
Re: KEEWAY TX200
« Reply #21 on: July 06, 2012, 10:02:23 pm »
berita terbaru.. sudah dilancarkan pada harga rm7k. turut sama ialah rkv200, model naked pada harga rm7+++..

makin meriah malaysiaku ni..
You are not allowed to view links. Register or Login 019tiga56665satu - shamsol

Offline EyraYus

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 52
  • sTRe3tHunt3R
Re: KEEWAY TX200
« Reply #22 on: July 07, 2012, 09:37:33 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
berita terbaru.. sudah dilancarkan pada harga rm7k. turut sama ialah rkv200, model naked pada harga rm7+++..

makin meriah malaysiaku ni..

Perlu diterangkan bahawa TX200 dan RKV200 tidak menggunakan enjin yang sama. Di pasaran luar, enjen sama. Untuk pasaran Malaysia, enjen baru telah di"develop"kan untuk memberi kepuasan kepada pengguna.

Test2 rider ni dah bawak TX redah banjir, masuk gaung, naik bukit, dan bersepah beberapa kali. Test unit tu masih berbakti kepada kami sekarang.
Also known as sTRe3tHunt3R in the old days.

Offline kisame

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 273
  • XJ6 Naked - idaman
Re: KEEWAY TX200
« Reply #23 on: July 07, 2012, 11:53:06 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
Perlu diterangkan bahawa TX200 dan RKV200 tidak menggunakan enjin yang sama. Di pasaran luar, enjen sama. Untuk pasaran Malaysia, enjen baru telah di"develop"kan untuk memberi kepuasan kepada pengguna.

Test2 rider ni dah bawak TX redah banjir, masuk gaung, naik bukit, dan bersepah beberapa kali. Test unit tu masih berbakti kepada kami sekarang.

ape maksud di develop tu..
makin up atau makin kurang?  :brushteeth: :brushteeth:
sedikit penerangan...
Do you know why people cheat and lie? Because they know it's easier to get forgiveness than permission.

Offline comat

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 320
  • -,+ @ Kekal berat bdn semudah 1,2,3 dgn Herbalif€
    • Kawal berat anda bersama HerbaLife
Re: KEEWAY TX200
« Reply #24 on: July 07, 2012, 01:54:45 pm »
yg ini yer rkv You are not allowed to view links. Register or Login
aku upkan spec dua moto nih

Domo
« Last Edit: July 07, 2012, 03:17:37 pm by comat »

-klik 4 info You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tomkacak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: KEEWAY TX200
« Reply #25 on: July 09, 2012, 02:58:14 pm »
As Salam...

Hamba mohon keluar tajuk sebentar yea, harap diperkenan...

Pihak Keeway Msia ada x bercadang untuk membawa masuk scooter 300cc Benelii? Kelihatannya amat menarik, urban design...

terima kasih...

Offline EyraYus

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 52
  • sTRe3tHunt3R
Re: KEEWAY TX200
« Reply #26 on: July 10, 2012, 08:35:25 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
As Salam...

Hamba mohon keluar tajuk sebentar yea, harap diperkenan...

Pihak Keeway Msia ada x bercadang untuk membawa masuk scooter 300cc Benelii? Kelihatannya amat menarik, urban design...

terima kasih...

ada model2 baru (skuter, nakedbike, cruiser) yang akan di bawa masuk di akan datang.
Also known as sTRe3tHunt3R in the old days.

Offline MisterKay

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 172
Re: KEEWAY TX200
« Reply #27 on: July 11, 2012, 05:41:59 am »
Minggu lepas opismate aku wat survey kat kajang nk beli sebutir skut. Kedai tu ownernya anak kpd tokeh givi. Anak tokeh givi tu kata kat opismet aku, givi akan launch moto & skut pada bulan lapan ni. Aku kata kata opimate, givi mana ada buat skuter  :grin:. Kalau betul spt cerita di atas, mungkin betul cerita opismet aku pasal nak launch bln 8 ni.
"Please do not put the blame on Proton, Proton makes 700 cars per day, that's 1 car every 98 seconds, we do not have the time to check on Proton parts."

- Syed Zainal Abidin (Proton MD)

Offline EyraYus

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 52
  • sTRe3tHunt3R
Re: KEEWAY TX200
« Reply #28 on: July 11, 2012, 07:34:41 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
Minggu lepas opismate aku wat survey kat kajang nk beli sebutir skut. Kedai tu ownernya anak kpd tokeh givi. Anak tokeh givi tu kata kat opismet aku, givi akan launch moto & skut pada bulan lapan ni. Aku kata kata opimate, givi mana ada buat skuter  :grin:. Kalau betul spt cerita di atas, mungkin betul cerita opismet aku pasal nak launch bln 8 ni.

dah betul la tu. model apa? berapa cc? berapa harga? tunggguuuuuu  :grin: :grin:
Also known as sTRe3tHunt3R in the old days.

Offline tomkacak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: KEEWAY TX200
« Reply #29 on: July 12, 2012, 09:59:14 am »
As Salam...

Really scoot by GIVI? menarik gak ni...skut makin rancak kembali...14HB ni kat Tesco Puchong pun nak launch gak maxi skut 300cc...kacukan teknologi  Italy & jepun katanya...tggu...kedai motor di Kajang area mana tu? siapa nama anak tokey kedai tu? saya nak bertanya-tanya lah kalau gitu....

Offline ashes

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 174
Re: KEEWAY TX200
« Reply #30 on: July 20, 2012, 06:44:54 pm »
nak tanya kat sini sebab tak tau nak tanya kat mana,
apa beza motor Scramber, Motocross, Dual Purpose & Motard? sebab tengok sama je motor tinggi ni
Dia sudah datang..

Offline EyraYus

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 52
  • sTRe3tHunt3R
Re: KEEWAY TX200
« Reply #31 on: July 24, 2012, 10:05:58 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
nak tanya kat sini sebab tak tau nak tanya kat mana,
apa beza motor Scramber, Motocross, Dual Purpose & Motard? sebab tengok sama je motor tinggi ni

Mainly purpose of use. Scrambler ni motor dirt..motard ni macam TX200 ni la..

TX200 ni boleh dilihat live di Givi Point Jalan Ipoh (InsyaAllah) mulai esok kalau tak ada masalah lain..
Also known as sTRe3tHunt3R in the old days.

Offline ydf2112

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 63
  • waiDEE
Re: KEEWAY TX200
« Reply #32 on: July 24, 2012, 11:24:50 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
dah betul la tu. model apa? berapa cc? berapa harga? tunggguuuuuu  :grin: :grin:

bawak la Benelli ZenZero 350...tyre besar...mcm Aprilia Sportcity...

tp ape2 pon make sure specs & accessories bersesuaian dgn pengguna malaysia...dan dpt menandingi model2 jenama sedia ada...
sbb if tgk kat website benelli ni, dgn cc yg besar 350 tp ade bebrapa kekurangan mcm...double front disc, running light, dashboard compartment, up-to-date ignition key dll...

sorry kluar topic jap...
waiDEE..................................
-92 Honda EX5-
-94 Yamaha SS110-
-00 Yamaha 125ZR-
-01 97 Aprilia RS125-
-06 Modenas Elit Sports 150-
-12 Kymco Downtown 200i-
.....................................2012
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tomkacak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: KEEWAY TX200
« Reply #33 on: July 24, 2012, 11:45:29 am »
encik YDF...skuter yg popular, mampu milik serta kurang pesaing kat Msia skrg ni ialah buatan Taiwan tuuuu lerrrr...dek kerana popular sgt, semua org beli pihak pengedar dgn senang hati menaikkan harga spare parts...sesuka hatinya mereka...jadi BESARLAH harapan kami yg meminati skuter ini agar ada pilihan/pesaing baru yg mampu memberikan tentangan sengit kepada pelopor sedia ada...dengan kualiti, spec serta harga berpatutan/mampu milik x lupa aftersales service & spare parts yg bagus...

Offline EyraYus

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 52
  • sTRe3tHunt3R
Re: KEEWAY TX200
« Reply #34 on: July 24, 2012, 11:49:49 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
bawak la Benelli ZenZero 350...tyre besar...mcm Aprilia Sportcity...

tp ape2 pon make sure specs & accessories bersesuaian dgn pengguna malaysia...dan dpt menandingi model2 jenama sedia ada...
sbb if tgk kat website benelli ni, dgn cc yg besar 350 tp ade bebrapa kekurangan mcm...double front disc, running light, dashboard compartment, up-to-date ignition key dll...

sorry kluar topic jap...

Management sekarang tengah pening sama ada bawak masuk maxi skuter Benelli atau Keeway. Kalau Benelli harga dia agak tinggi sket...sbb semua brg Italy.. tapi dengan kami dah ada kedua2 skuter tersebut dan dgr gosip dua2 akan dilepaskan ke market tak lama lagi :grin:

tapi ni gosip jer tau..saya ni operation bukan management..
Also known as sTRe3tHunt3R in the old days.

Offline ydf2112

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 63
  • waiDEE
Re: KEEWAY TX200
« Reply #35 on: July 24, 2012, 12:10:11 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
encik YDF...skuter yg popular, mampu milik serta kurang pesaing kat Msia skrg ni ialah buatan Taiwan tuuuu lerrrr...dek kerana popular sgt, semua org beli pihak pengedar dgn senang hati menaikkan harga spare parts...sesuka hatinya mereka...jadi BESARLAH harapan kami yg meminati skuter ini agar ada pilihan/pesaing baru yg mampu memberikan tentangan sengit kepada pelopor sedia ada...dengan kualiti, spec serta harga berpatutan/mampu milik x lupa aftersales service & spare parts yg bagus...

haha...ade baca kat thread berkenaan...mahal sgt ke naik rege? sparepart ape yg slalu kena tukar? tabah je la...

You are not allowed to view links. Register or Login
Management sekarang tengah pening sama ada bawak masuk maxi skuter Benelli atau Keeway. Kalau Benelli harga dia agak tinggi sket...sbb semua brg Italy.. tapi dengan kami dah ada kedua2 skuter tersebut dan dgr gosip dua2 akan dilepaskan ke market tak lama lagi :grin:

tapi ni gosip jer tau..saya ni operation bukan management..

bro EyraYus... both Benelli & Keeway model mmg cun... tp Keeway ni more tu light urban scooter la ek... lain sasaran penggunanye...so mmg kena bwk dua2... tp pilihan saya if Keeway...new SilverBlade 125...yg lain2 tu mcm Moskito je...
waiDEE..................................
-92 Honda EX5-
-94 Yamaha SS110-
-00 Yamaha 125ZR-
-01 97 Aprilia RS125-
-06 Modenas Elit Sports 150-
-12 Kymco Downtown 200i-
.....................................2012
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline tomkacak

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 146
Re: KEEWAY TX200
« Reply #36 on: July 24, 2012, 12:15:47 pm »
Really? So good news...xpe, kalau nak tau apa permintaan pengguna, boleh buat survery harga, price list spare parts serta kualiti level of that two scooters...dari situ nnti boleh dpt bayangan sejauh manakah pasaran utk kedua2 skuter tersebut di Msia...saya memilih utk maxi skuter...kawan2 lain mcmana?

Offline ashes

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 174
Re: KEEWAY TX200
« Reply #37 on: July 24, 2012, 06:26:05 pm »
saya tak pilih skuter sebab tak minat, kerana hanya minat motor tinggi, motor berbogel & motor berbaju je  :grin:
dan motor berbaju mestilah laju haha

tapi motor ni macam takde sambutan sangat banding rkv tu, macam takde maklumat sangat
Dia sudah datang..

Offline EyraYus

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 52
  • sTRe3tHunt3R
Re: KEEWAY TX200
« Reply #38 on: July 24, 2012, 09:04:06 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
saya tak pilih skuter sebab tak minat, kerana hanya minat motor tinggi, motor berbogel & motor berbaju je  :grin:
dan motor berbaju mestilah laju haha

tapi motor ni macam takde sambutan sangat banding rkv tu, macam takde maklumat sangat

RKV nyata lebih glamour..memang target kitorang RKV tu akan jadi hot seller. tapi TX200 adalah sangat reliable.. lepas 10k km dilenjan tidak hengat..naik bukit..redah banjir Rasa.. kami buat post morterm, enjen masih perfect, malah lepas bukak enjen pasang balik tanpa tukar barang, enjen rasa lebih sedap di lenjan :D
Also known as sTRe3tHunt3R in the old days.

Offline rrays

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 88
Re: KEEWAY TX200
« Reply #39 on: July 25, 2012, 05:35:30 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
RKV nyata lebih glamour..memang target kitorang RKV tu akan jadi hot seller. tapi TX200 adalah sangat reliable.. lepas 10k km dilenjan tidak hengat..naik bukit..redah banjir Rasa.. kami buat post morterm, enjen masih perfect, malah lepas bukak enjen pasang balik tanpa tukar barang, enjen rasa lebih sedap di lenjan :D

EyraYus,
Klau x keberatan bleh nyatakan berapa top speed yg bleh dicapai oleh tx200 ni.. Dlm web review rata rata mengatakan lebih kurang 95kmj...betul ke?