Author Topic: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?  (Read 76617 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline akira ogawa

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 2
Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« on: September 04, 2009, 12:13:39 PM »
salammmm...

   nak tanya pendapat korg la peniagaan ape yang boleh untung sehari rm100-200  ??? ???
member gua nak berniaga tp tak tau ape yg nak diniaga kan,,,
harap bro-bro dpt memberi sedikit pendapat la k...thank... :police:



Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 32
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #1 on: September 04, 2009, 03:44:36 PM »
1. buka restoran la kot. Kalo nak dapat untung RM 500 sehari pun boleh. Tapi tengok modal, perancangan & rezeki jugak la.
2. Ambik lesen khas (PSV ke..entah ape) untuk teksi, sewa teksi & bawak teksi. Kalo rajin bawa teksi, sehari untung RM 200 pun boleh tapi teksi area KL la. bawa hati2, sebab teksi kena repair sendiri, kalo repair mother company yang tanggung..sewa harian berjalan macam biasa.sambil bawa teksi tu leh la lepas gian nak bawak kete, & kete sendiri tak yah beli sementara ekonomi kukuh.

Dalam sebulan dua lg harap2 by Nov 2009, sy akan pilih salah satu dari 2 option ni, buat masa ni wat study dulu. sapa2 serius nak JV buat study pasai kedua benda ni leh PM saya. kita sharing info. TQ
« Last Edit: September 23, 2009, 07:46:44 PM by Abdullah »

Offline cikgufaizal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #2 on: September 04, 2009, 04:19:34 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salammmm...

   nak tanya pendapat korg la peniagaan ape yang boleh untung sehari rm100-200  ??? ???
member gua nak berniaga tp tak tau ape yg nak diniaga kan,,,
harap bro-bro dpt memberi sedikit pendapat la k...thank... :police:

meniaga air je bro...pernah tolong member,modal pun tak besar mana,air batu,perisa,air masak,gula,gelas2 plastik,plastik,laku lah masa jual pekan sehari tu,dalam dua tiga ratus gak untungnya....

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 32
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #3 on: September 11, 2009, 01:08:21 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
meniaga air je bro...pernah tolong member,modal pun tak besar mana,air batu,perisa,air masak,gula,gelas2 plastik,plastik,laku lah masa jual pekan sehari tu,dalam dua tiga ratus gak untungnya....

gud idea. Tapi cara ni mungkin bermusim eg. bulan puasa & hujung minggu. Kalo tiap2 hari ada je pasar malam yg kita join di pelbagai tempat, ok gak dan dapat meningkatkan bilangan hari berniaga kita dalam seminggu. :angel:

TQ

Offline adioz88

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4552
  • Butterworth-Alor Star-Kangar
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #4 on: September 11, 2009, 03:09:38 PM »
Jual air minuman paling untung.
Kos rendah, untung tinggi
Tak  perlu hujung minggu pun
kena dapatkan lokasi yang sesuai aja
contohnya di depan sekolah  ;)
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline afarns

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 94
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #5 on: September 13, 2009, 06:12:14 AM »

jus jambu dan air jambu...
- EJEN PELABURAN PUBLIC MUTUAL BERHAD
- EJEN PINJAMAN KOPERASI GEMILANG AL-RAJHI BERHAD



KAD DISKAUN SEUMUR HIDUP MAXOIL HANYA RM10

Offline ijat666

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 116
  • santapan terakhir raja bersiong
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #6 on: September 14, 2009, 06:14:12 PM »
berger n air pn ok kot :)
tp beger 2 kne TIPTOP la....daging tebal,mayonis n black paper kne melambak..xley kedekot..
Seru - serulah bisik - bisik terusan angin bayu
Bersama janji bersama kalimah mantera
Titisan darah penarik persembahan putri
Kemenyan syaitan pewangi suasana

Offline akmal21987

  • Lesen B Full
  • ****
  • Posts: 1327
    • http://manusiasenyap.blogspot.com
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #7 on: September 14, 2009, 09:36:23 PM »
meniaga barangan dari china...4sure untung kaw2..tp apa2 pn dlm perniagaan...promosi la penting..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline kei

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 152
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #8 on: September 14, 2009, 10:16:51 PM »
ak bace buku "jutawan senyap"....
ade crite psal prempuan jual mee goreng kt pasar malam...
mula2 biasa la....
income mmg x bnyak...
tp,bila berusaha sungguh2, bukan takat 100-300 shari, lbih pada tu pun boleh...
bila dah stable, gunakan formula "franchis"(btol ke ak eja nie?)
biar produk satu,tp branch a.k.a cawangan byak

bgusla bro klu nk berniaga
dlam islam,berniaga merupakan 9/10 dri pitu rezeki...(klu salah btol kan semua) ;) ;) ;)

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 32
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #9 on: September 15, 2009, 04:41:02 AM »
kawan sy bagitahu hari tu,

ada seorang pengusaha nasi lemak dapat untung bersih rm 350.00 sehari dengan menjual nasi lemak tepi jalan. Kalo sebulan , dah lebih 10k untung tu ! Tapi pengusaha tu jaga dia punya solat wajib + solat sunat lg.

Offline cikgufaizal

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 28
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #10 on: September 15, 2009, 09:36:31 AM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kawan sy bagitahu hari tu,

ada seorang pengusaha nasi lemak dapat untung bersih rm 350.00 sehari dengan menjual nasi lemak tepi jalan. Kalo sebulan , dah lebih 10k untung tu ! Tapi pengusaha tu jaga dia punya solat wajib + solat sunat lg.

Tu yang seelok-eloknya,rezeki dunia pun kita cari,bekalan akhirat kita tak mudah lupa,memang rezeki terbuka luas...  :angel:

Offline adioz88

  • Lesen Antarabangsa
  • *****
  • Posts: 4552
  • Butterworth-Alor Star-Kangar
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #11 on: September 15, 2009, 12:11:32 PM »
memang tak mustahil kerja macam tu pun boleh pendapatan banyak
kalau tak, buat apa seorang engineer di lembah klang sanggup berhenti kerja dan berniaga di pasar malam ?
sebab sehari untung RM2000-RM4000 cash..bukan dapat sebulan, tapi sehari dan CASH.

apa2 pun yang penting strategi berniaga tetap kena ada.
Pengurusan kewangan kena elok.
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline vergildevil

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #12 on: October 07, 2009, 01:42:33 PM »
salam..nak mnta pandangan korg sume....ape bisnes yg berpotnsi kalo kedai kat tngkat atas...lokasi, kedai mara batu 4 port dickson, dekat dgn tapak pasar malam sabtu
Akhrnyer........dpt gak lesen..

Offline Abdullah

  • Licensed Seller
  • *
  • Posts: 32
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #13 on: October 07, 2009, 07:58:29 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..nak mnta pandangan korg sume....ape bisnes yg berpotnsi kalo kedai kat tngkat atas...lokasi, kedai mara batu 4 port dickson, dekat dgn tapak pasar malam sabtu

buat ofis kot , stor ke,

kalo niat nak sewakan.. PM sy harga sewa berserta photo. TQ

Offline t_rekss

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 45
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #14 on: October 19, 2009, 12:45:07 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
kawan sy bagitahu hari tu,

ada seorang pengusaha nasi lemak dapat untung bersih rm 350.00 sehari dengan menjual nasi lemak tepi jalan. Kalo sebulan , dah lebih 10k untung tu ! Tapi pengusaha tu jaga dia punya solat wajib + solat sunat lg.

Betul tu. Aku sokong. Emak aku niaga nasik lemak kt depan rumah, kat kampung je. Nk gi haji kali ke 3 dah. Aku yg keje mkn gaji ni pun tak simpan2 nk gi haji..  :-[

Offline charm36

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 73
  • jiwaku jiwa rempit
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #15 on: October 20, 2009, 11:12:37 AM »
jual cendol..
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login
                         ('',) (,'')

Offline ^pomen_GTR^

  • MBC Riders
  • ***
  • Posts: 8470
  • hands-on habbits
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #16 on: October 20, 2009, 12:30:31 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..nak mnta pandangan korg sume....ape bisnes yg berpotnsi kalo kedai kat tngkat atas...lokasi, kedai mara batu 4 port dickson, dekat dgn tapak pasar malam sabtu


buat cyber cafe..

-sbb kat pd tu kurang sangat CC...

-takpun buat snooker center...

*nak lagi best buat tempat karoke...  ;D
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline vergildevil

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 217
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #17 on: October 20, 2009, 04:52:10 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login

buat cyber cafe..

-sbb kat pd tu kurang sangat CC...

-takpun buat snooker center...

*nak lagi best buat tempat karoke...  ;D
dlm perancangan jgk tu....tp tgh pkir2 bajet lg
Akhrnyer........dpt gak lesen..

Offline kamenrider14

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 199
  • from ride to drive...
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #18 on: October 20, 2009, 05:04:37 PM »
sy pun minat nak berniaga ni...
makan gaji ngn tokey smpai bila pun x senang..tgh dok riki2
lubang yg ada..
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline twopiecerims

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 18
  • BFC213
Re: Perniagaan ape yang paling menguntungkan dgn modal kecil-kecilan?
« Reply #19 on: October 21, 2009, 12:17:08 PM »
You are not allowed to view links. Register or Login
salam..nak mnta pandangan korg sume....ape bisnes yg berpotnsi kalo kedai kat tngkat atas...lokasi, kedai mara batu 4 port dickson, dekat dgn tapak pasar malam sabtu
-buat cc
-buat sewa bilik(renovate buat bilik..sewa ikut jam,hari)
-kasik buat opis sewa
-bukak snooker
susah sangat ke nak faham lelaki..???