Author Topic: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker  (Read 115062 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline xse7en

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 343
  • HIDUP mESTI hAPPY
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #20 on: June 28, 2009, 05:24:50 pm »
yg ni ke


Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #21 on: June 28, 2009, 05:27:51 pm »


Kawasaki's profilation of this bike
For those seeking a nimble user-friendly bike with supermoto styling, Kawasaki has a solution in the shape of its new KLX?250SF. Based on the KLX250S dual sport, the new SF model is specifically tuned to deliver maximum on-road fun.

General information
Model:   Kawasaki KLX 250 SF
Year:   2009
Category:   Enduro / offroad
Rating:   63.1 out of 100. Show full rating and compare with other bikes
Safety:   See our safety campaign with the high safety rated bikes in this category.
Engine and transmission
Displacement:   249.00 ccm (15.19 cubic inches)
Engine type:   Single cylinder
Stroke:   4
Compression:   11.0:1
Bore x stroke:   72.0 x 61.2 mm (2.8 x 2.4 inches)
Fuel system:   Carburettor. Keihin CVK34
Fuel control:   DOHC
Ignition:   Digital CDI
Starter:   Electric
Cooling system:   Liquid
Gearbox:   6-speed
Transmission type
final drive:   Chain
Physical measures
Weight incl. oil, gas, etc:   137.0 kg (302.1 pounds)
Seat height:   861 mm (33.9 inches) If adjustable, lowest setting.
Overall height:   1,140 mm (44.9 inches)
Overall length:   2,131 mm (83.9 inches)
Overall width:   795 mm (31.3 inches)
Ground clearance:   226 mm (8.9 inches)
Wheelbase:   1,430 mm (56.3 inches)
Chassis and dimensions
Frame type:   Semi-double cradle, high-tensile steel
Rake (fork angle):   25.5?
Front suspension:   43mm Inverted Cartridge Fork with 16-Way Compression and Rebound Damping Adjustment / 9.1 in.
Rear suspension:   Uni-TrakŪ with Adjustable Preload, 16-Way Compression and Rebound Damping Adjustment / 8.1 in.
Front tyre dimensions:   110/70-17
Rear tyre dimensions:   130/70-17
Front brakes:   Single disc
Front brakes diameter:   300 mm (11.8 inches)
Rear brakes:   Single disc
Rear brakes diameter:   240 mm (9.4 inches)
Speed and acceleration
Other specifications
Fuel capacity:   7.57 litres (2.00 gallons)
Color options:   Ebony
Comments:   Dual purpose bike tuned for street usage.
Further information
Parts and accessories   Check out parts and accessories from our partners. Kawasaki KLX 250 SF accessories
Ask questions   Join the 09 Kawasaki KLX 250 SF discussion group,
the new Kawasaki forum at Bikez.name or
the new Enduro / offroad forum at Bikez.name.
Insurance, loans, tests    Check out insurance here. Search the web for dealers, loan costs, tests, customizing, etc.
Related bikes   List related bikes for comparison of specs



Buying a bike starts at Bikez

Get a list of related motorbikes before you buy this Kawasaki. Inspect technical data. Look at photos. Read the riders' comments at the bike's discussion group. And check out the bike's reliability, repair costs, etc.

Show any 2009 Kawasaki KLX 250 SF for sale on our Bikez.biz Motorcycle Classifieds. You can also sign up for e-mail notification when such bikes are advertised in the future. And advertise your old MC for sale. Our efficient ads are free.

You are also welcome to read and submit motorcycle reviews.    


Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #22 on: June 28, 2009, 05:28:50 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
yg ni ke


bukan yg ni... ada lagi yg latest dari yg ni..... klx 250 sf

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #23 on: June 28, 2009, 05:30:08 pm »
klx250 sf belum sampai lagi kt mesia ni...

Offline xse7en

  • Lesen B2
  • **
  • Posts: 343
  • HIDUP mESTI hAPPY
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #24 on: June 28, 2009, 06:03:10 pm »
aku tunggu klx 140 je la...motor ni mahal sgt

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #25 on: June 28, 2009, 11:54:28 pm »
klx 140 mcm mini scremblre ker... atau abg sikit dari ksr110..?

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #26 on: July 19, 2009, 02:30:36 am »
bila klx 150s nak muncul mesia ni.....??????? :-\
« Last Edit: July 19, 2009, 02:32:44 am by ustazri »

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #27 on: July 19, 2009, 12:58:38 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login


klx 150.. berjaya jugak akhirnyer meng upload , a lot of thanx for our teacher...........
« Last Edit: July 19, 2009, 01:11:35 pm by ustazri »

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #28 on: July 19, 2009, 01:15:43 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
klx250 sf belum sampai lagi kt mesia ni...


Offline mask rider

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #29 on: July 19, 2009, 05:02:29 pm »
aku rase yg no kot...ni versi keluaran indonesia kot...nampak ranggi skit!!
harap2 murah lah kt malaysia ni..



Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #30 on: July 19, 2009, 05:24:35 pm »
fuhh....... memang ler lawa...... kalau 12-13k.... berbaloi dah ni....... klx 250 its too ekspensip ler......... adoyaiiiii :-[ :-[ :-[ :-[

motor camni ler baru semangat gi mengajar......heh heh heh...   :D :D
« Last Edit: July 19, 2009, 05:33:52 pm by ustazri »

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #31 on: July 19, 2009, 05:41:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
fuhh....... memang ler lawa...... kalau 12-13k.... berbaloi dah ni....... klx 250 its too ekspensip ler......... adoyaiiiii :-[ :-[ :-[ :-[

motor camni ler baru semangat gi mengajar......heh heh heh...   :D :D

setuju ker klu saya kata....rege klx 250 dan d-treker dgn 23k agak mahal...... paling lojiknyer 17k....




mak aii.... lawanyer......... saya check dlm web.... sbenarnyer produk klx-treker kt mesia ni produk tahun 2004... tapi kt kita dikatanyer produk....2008... adushhhh.... rupa-rupanyer mereka jualkan kiter moto yg dah ketinggalan zaman.... sampai hati mereka..... :-[ :-[ :-[
« Last Edit: July 19, 2009, 05:48:26 pm by ustazri »

Offline mask rider

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #32 on: July 19, 2009, 07:54:35 pm »
Yaa..aku pun setuju harga tu mahal sgt...kalau 12-13K gerenti aku tangkap satu....
tapi apakan daya..dah ber"family" ni susah leh skit...budget lariii...

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #33 on: July 19, 2009, 08:15:53 pm »
bestnyer......mask rider ader kesatria baja hitam ni.........

Offline mask rider

  • Lesen L
  • Posts: 1
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #34 on: July 19, 2009, 09:05:13 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
bestnyer......mask rider ader kesatria baja hitam ni.........

Dulu pernah gak jadi mask rider..heee..heeee...
mula2 yamaha enduro 125 lepas tu MZ 125sm..
sekarang moto kriss jer..mask rider dah retired...

tapi bila tgk moto2 scrambler..semangat mula kembali...nak bertukar!!!!!"Suria Perkasa Hitam!!!!"""

Offline ustazri

  • Baru Daftar
  • Posts: 0
  • robocop
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #35 on: July 20, 2009, 08:04:15 am »
ini dia penyelamat bumi kita!!!!!!!! MASK RIDER SURIA PERKASA HITAM!!!!!!!!!! :police: :police: :police: :police: :police:



hello kengkawan.... d-traker dan klx 250 ni off road ker, on road???
« Last Edit: July 24, 2009, 12:07:41 am by ustazri »

Offline jalall_67

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #36 on: November 05, 2009, 12:05:04 pm »
SALAM SEMUA,

SAYA BERCADANG NAK BELI KLX 250 D TRAKER, BOLEH LU ORANG KOMEN KELEBIHAN DAN KELEMAHANNNYA. SYA NAK GUNAKAN UNTUK MEMBAWA ISTERI MELANCONG DGN TRAKER 250

Offline triplesaber

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • Bikes defy gravity, cars just suck!
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #37 on: November 09, 2009, 12:38:52 pm »
You are not allowed to view links. Register or Login
SALAM SEMUA,

SAYA BERCADANG NAK BELI KLX 250 D TRAKER, BOLEH LU ORANG KOMEN KELEBIHAN DAN KELEMAHANNNYA. SYA NAK GUNAKAN UNTUK MEMBAWA ISTERI MELANCONG DGN TRAKER 250

Slm,
Saya xprnah la bawak DTracker ni, tp based on review dan pengalaman ramai owner sndiri, moto ni rasanya x sesuai utk touring/melancong long distance..
Salah satunya tank kecik, dan kena brenti byk kali isi myk.
Straight line top speed pun kurang, kalo bawak town riding cilok2 ok la.

Tp bro punya definition melancong tu camna? Pusing2 ikut jalan lama masuk kampung keluar estate ke? Atau layan byk straight line ikut hiway. Even kalo camtu pun, better try off roaders moto apa yg ssuai, cari DP yg munasabah sket.

Offline jalall_67

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 6
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #38 on: November 09, 2009, 12:59:59 pm »
Pergi melancong ke destinasi pusat pelancongan yang boleh dilalui di jalan Highway atau jalan Persekutuan.Dengan budget yang mampu di bawah 20k untuk membeli sebuah motosikal yang yang spec motard, lagipun boleh dibawa ke bandar.

Offline triplesaber

  • Lesen P
  • *
  • Posts: 66
  • Bikes defy gravity, cars just suck!
Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #39 on: November 21, 2009, 11:51:12 am »
Semalam pi tgk KLX150s, sbelah dia ada sebijik DTracker, mak oi, cunnya! Tapi aku try naik mmg kaki x sampai.
Skrg ni aku dah terngigau2 bayangan DTracker pulak, trutama yg kaler hitam + oren tu..

Pastu aku baru tau rupanya ada kluar version X iaitu DTrackerX kat Indonesia ngan Thai.. Kat Msia ni camna lak? Adakah Kawa akan update DTracker ni atau biar je, mungkin sbb kt Msia ni market x jalan sgt?
Seriusly, aku xtau berapa byk yg terjual tapi so far aku x pernah nmpk sebijik DTracker/KLX250 pun kat jalan raya. Thread ni pun tak semeriah thread lain. Soal harga tu mmg menjadi halangan utama utk orang beli, tapi takkan seteruk tu jualannya?
Dan aku setuju 120% kalau DTracker ni jual dlm sekitar RM17-18k lebih ramai orang akan membelinya. Mcm Ninja250r tu, dah boleh dapat around RM19k dan tgk berapa ramai yg dah beli. Even kalau letak RM20k pun ada improvement rasanya.

Btw, ni gamba DTrackerX dari Thailand. memang GARANG!!

Malaysian Bikers Community (MBC)

Re: kawasaki scrambler KLX 250- D-tracker
« Reply #39 on: November 21, 2009, 11:51:12 am »